Przepisy na zdrowe dania, bazujące na sezonowych produktach dla każdej z czterech pór roku znaleźć można w nowym poradniku "JedzONKO na odporność", wydanej przez Fundację Iskierka.
Opracowanie ma ułatwić rodzicom komponowanie wartościowych posiłków dla maluchów po przebytej chorobie nowotworowej. Dochód z jego sprzedaży przeznaczony będzie na pomoc naszym podopiecznym - mówi Jolanta Czernicka - Siwecka, prezes fundacji.
Poradnik jest kolejnym opracowaniem, stworzonym przez Katarzynę Stankow, doradcę żywieniowego Fundacji Iskierka..
Dochód ze sprzedaży poradnika przeznaczony będzie na pomoc podopiecznym fundacji. Książka nieodpłatnie udostępniana jest na oddziałach onkologicznych.
Podopieczni fundacji Iskierka z okazji premiery książki, zamienili się we wtorek w małych szefów kuchni. Zadaniem było przygotowanie zdrowych dań z zaprezentowanych w poradniku przepisów, bazujących na sezonowych produktach dla każdej z czterech pór roku. Katowicką "Pracownię Smaku Jolanty Kleser" odwiedziła Katarzyna Herbuś..
Autor: Katarzyna Herbuś /kh/