Zaglądamy do lodówki, co my tam mamy?
Jakieś jogurty, otwarta śmietanka, kawałek żółtego sera, kotlety schabowe, kilka zmarszczonych marchewek, pomarańcze w niezłym stanie, cztery słoiczki musztardy... dużo tego. Czy jeszcze z dobrą datą ważności? A śmietanka od kiedy jest otwarta?
Jak dbać o lodówkę i które produkty gdzie i jak przechowywać? Gdzie postawić jogurty, a gdzie położyć mięso? Podpowiada Katarzyna Gubała, ekspertka kuchni roślinnej w rozmowie z Agnieszką Strzemińską.
Każdemu damy radę to program, w którym specjaliści z różnych dziedzin podpowiadają, jak rozwiązywać problemy związane z przepisami, pracą, domem i rodziną.
Jakie mamy prawa i jakie obowiązki? Jak dbać o zdrowie i bezpieczeństwo najbliższych? Jak rozsądnie wydawać pieniądze i nie dać się oszukać? Jak dbać o samochód, ogródek i domowe zwierzęta?
Proste i przystępne odpowiedzi na te i inne pytania w Polskim Radiu Katowice.
Można także do nas pisać: damyrade@radio.katowice.pl.