Przegrzebki z musem z kalafiora

Zachęcamy do pewnego eksperymentu, niestety dość drogiego. W przepisie na rybę powiemy, jak przygotować smaczne przegrzebki. Te owoce morzą są trudne do ugotowania, ale może jednak warto spróbować?

Składniki:

  • 3 muszle św. Jakuba
  • oliwa lub masło
  • sól w płatkach  

Mus:

  • kalafior
  • mleko
  • białe wytrawne wino
  • biały pieprz
  • sól

Przepis w audycji.



W grudniu i styczniu zachęcać będziemy do jedzenia ryb i owoców morza. Wraz z gośćmi mówić będziemy o wartościach odżywczych ryb i owoców morza, o tym, jak rozpoznać czy są one świeże i bez obaw można je spożywać. Będą przepisy na potrawy z ryb i owoców morza. Zaczynamy od potraw z karpia, ale nie zabraknie także muszli św. Jakuba czy muli. Zaprasza Piotr Pagieła.