Mule w białym winie

Mule to produkt, na który chcielibyśmy zwrócić uwagę. Okazuje się, że są raczej łatwe w przygotowaniu. Należy jednak zwrócić uwagę na ich świeżość. Otwarte mule przed ugotowaniem nadają się do kosza, podobnie jak te zamknięte po ugotowaniu. Po tej małej dawce wiedzy czas przygotować mule duszone w białym winie.

Składniki:

  • mule
  • cebula
  • czosnek
  • masło
  • chili w płatkach
  • białe wytrawne wino
  • koper włoski
  • koperek
  • skórka z limonki.

Przepis w audycji.



W grudniu i styczniu zachęcać będziemy do jedzenia ryb i owoców morza. Wraz z gośćmi mówić będziemy o wartościach odżywczych ryb i owoców morza, o tym, jak rozpoznać czy są one świeże i bez obaw można je spożywać. Będą przepisy na potrawy z ryb i owoców morza. Zaczynamy od potraw z karpia, ale nie zabraknie także muszli św. Jakuba czy muli. Zaprasza Piotr Pagieła.