Radio Katowice
Radio Katowice / Latający talerz - magazyn kulinarny
Chopski gornek
22.07.2016
11:30:00

fot. Anna Sojka

Jadwiga Gołek i Elżbieta Nowrotek z Koła Gospodyń Wiejskich w Wiśle Wielkiej zaproponują dzisiaj potrawę szybką, sycącą i co najważniejsze - przepyszną. Zaglądamy się zatem do "chopskiego gornka".


Przepis:

Do garnka wrzucamy pół kostki margaryny, smażymy na niej na złoty kolor trzy pokrojone cebule, dodajemy pokrojoną czerwona paprykę - chwilę dusimy. Dorzucamy pokrojoną w krążki kiełbasę, ziemniaki pokrojone w kostkę i trochę tartej kapusty. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, majeranek i tymianek. Dolewamy wody, dusimy przez kwadrans i zjadamy!

 

 

 



Radio Katowice / Audycje / Latający talerz - magazyn kulinarny
Latający talerz - magazyn kulinarny
 
 
 
 

Wakacyjna audycja kulinarna. Przez dwa wakacyjne miesiące spotykaliśmy się w Kołach Gospodyń Wiejskich, żeby poznać tradycyjne potrawy regionalne.

 Teraz zostały nam przepisy. Zachęcamy do spróbowania!

Zobacz także Latający talerz - magazyn kulinarny

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA