Jadwiga Gołek i Elżbieta Nowrotek z Koła Gospodyń Wiejskich w Wiśle Wielkiej zaproponują dzisiaj potrawę szybką, sycącą i co najważniejsze - przepyszną. Zaglądamy się zatem do "chopskiego gornka".
Przepis:
Do garnka wrzucamy pół kostki margaryny, smażymy na niej na złoty kolor trzy pokrojone cebule, dodajemy pokrojoną czerwona paprykę - chwilę dusimy. Dorzucamy pokrojoną w krążki kiełbasę, ziemniaki pokrojone w kostkę i trochę tartej kapusty. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, majeranek i tymianek. Dolewamy wody, dusimy przez kwadrans i zjadamy!
Wakacyjna audycja kulinarna. Przez dwa wakacyjne miesiące spotykaliśmy się w Kołach Gospodyń Wiejskich, żeby poznać tradycyjne potrawy regionalne.
Teraz zostały nam przepisy. Zachęcamy do spróbowania!