Ekspert radzi: jak samodzielnie zrobić świąteczne pieczywo?

fot. Ryszard Stotko

Kiedy wszystko już gotowe, karp maceruje się w zaprawie, śledzie marynują w occie czas najwyższy pomyśleć o pieczywie. Aby było świeże kupujemy je w ostatnim dniu. A może by tak nie kupować a upiec? Podpowiadamy jak to zrobić. Kilka tajników kulinarnych, w rozmowie z Wojciechem Skowrońskim, zdradzi Renata Waliczek, która wraz z siostrą i mamą od wielu lat wypieka właśnie chleb.



Każdemu damy radę to program, w którym specjaliści z różnych dziedzin podpowiadają, jak rozwiązywać problemy związane z przepisami, pracą, domem i rodziną.

Jakie mamy prawa i jakie obowiązki? Jak dbać o zdrowie i bezpieczeństwo najbliższych? Jak rozsądnie wydawać pieniądze i nie dać się oszukać? Jak dbać o samochód, ogródek i domowe zwierzęta?

Proste i przystępne odpowiedzi na te i inne pytania w Polskim Radiu Katowice.

Można także do nas pisać: damyrade@radio.katowice.pl.