Jak wynika z danych Greenpeace Polska, mieszkańcy naszego kraju marnują ok. 9 mln ton żywności rocznie. Zajmujemy pod tym względem niechlubne, piąte miejsce w Unii Europejskiej.
W naszych kuchniach i lodówkach zazwyczaj zostaje po świętach sporo dań i półproduktów. Jak nie marnować jedzenia, jak przyrządzić znakomite dania ze świątecznych pozostałości i przygotować znane potrawy w nowej odsłonie? Podpowie nam wszystkim dzisiaj Michał Bałazy - Kulinarny Ambasador Polski.
Każdemu damy radę to program, w którym specjaliści z różnych dziedzin podpowiadają, jak rozwiązywać problemy związane z przepisami, pracą, domem i rodziną.
Jakie mamy prawa i jakie obowiązki? Jak dbać o zdrowie i bezpieczeństwo najbliższych? Jak rozsądnie wydawać pieniądze i nie dać się oszukać? Jak dbać o samochód, ogródek i domowe zwierzęta?
Proste i przystępne odpowiedzi na te i inne pytania w Polskim Radiu Katowice.
Można także do nas pisać: damyrade@radio.katowice.pl.