Gastronomia. Śluby. Fryzjerzy.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Po centrach handlowych, kościołach, przyszedł czas na otwarcie gastronomii. Po dwóch miesiącach przestoju, restauratorzy, właściciele kawiarni i innych punktów gastronomicznych doczekają się pierwszych gości. Przez weekend lokale przeszły prawdziwe "kuchenne rewolucje" - zmniejszono liczbę stolików, ustawiono pojemniki z płynem dezynfekującym przy wejściach. Czy branża odnajdzie się w nowej rzeczywistości? Sprawdza Marta Dobrowolska.


 

Śluby w czasach pandemii. Gdyby ktoś w dzisiejszych trudnych czasach chciał się wymigać od obiecanego zamążpójścia bądź żeniaczki tłumacząc to epidemią - tego zmartwimy: otóż jest trochę trudniej i skromniej ale możliwości są. Co sprawdził od każdej strony nasz reporter, Jarosław Krajewski.


 

Na tę chwilę wielu z nas czekało z utęsknieniem. Mowa o otwartych salonach fryzjerskich i kosmetycznych, które przez ostanie tygodnie były zamknięte. Dziś wchodzi w życie kolejny, 3 etap wygaszania ograniczeń związanych z pandemią koronawirusa. A to oznacza, że salony piękności znów można odwiedzać, ale... na nieco innych zasadach i o nich właśni-e z fryzjerką Nadią Surowiec z Pracowni Fryzur z Zawiercia rozmawiała Gabriela Kaczyńska, która jak się okazało nie była dziś pierwszą klientką.


 


INFOSTRADA to magazyn reporterów Polskiego Radia Katowice, ale tak naprawdę to program Państwa – naszych Słuchaczy. 

Mamy nadzieję, że przez kontakt mailowy, telefoniczny lub za pośrednictwem portali społecznościowych będziemy bliżej tych miejsc regionu, które do tej pory odwiedzaliśmy z mikrofonem rzadko lub wcale. Na pewno częściej będziemy w Subregionie Zachodnim, wyjedziemy z dużych miast i poza Aglomerację.

Nowe dźwięki, nowe głosy, ale doskonale państwu znane z anteny Polskiego Radia Katowice. Zapraszamy na dźwiękową podróż INFOSTRADĄ.

Chcesz, by nasz zespół zajął się twoją sprawą?

Czekamy na Wasze maile! reporter@radio.katowice.pl