Radio Katowice
Radio Katowice / Latający talerz - magazyn kulinarny
Szałot na szybko i karminadle
11.08.2016
11:30:00

fot. Agnieszka Strzemińska

Razem z paniami z Koła Gospodyń Wiejskich w Bieruniu przygotujemy syty śląski obiad. Będzie szałot na szybko i karminadle.

Karminadle

Zmielić:

  • 70 dkg mięsa z rosołu
  • 2 cebule przyzłocone
  • 1 bułka namoczono w mleku na końcu

Dodać 2 jajka, 1 łyżkę musztardy, pieprz, sól do smaku, piec na smalcu.

Szałot śląski na szybko

  • 2 kg ziemniaków
  • 6 ogórków kiszonych
  • 3 jajka na twardo
  • 2 cebulki
  • 40 dkg boczku

Ciepłe ziemniaki ugotować i  pokroić w kostkę, dodać jajka na twardo , ogórki , koperek lub szczypiorek . Polać usmażonym gorącym  boczkiem z cebulką, doprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę octu.




Radio Katowice / Audycje / Latający talerz - magazyn kulinarny
Latający talerz - magazyn kulinarny
 
 
 
 

Wakacyjna audycja kulinarna. Przez dwa wakacyjne miesiące spotykaliśmy się w Kołach Gospodyń Wiejskich, żeby poznać tradycyjne potrawy regionalne.

 Teraz zostały nam przepisy. Zachęcamy do spróbowania!

Zobacz także Latający talerz - magazyn kulinarny

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA