Do Pszczyny zawitały śląskie smaki. Każdy może wziąć udział w konkursie kulinarnym, który odbywa się w trzech kategoriach: amatorów, profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych.
18 drużyn stanęło do walki w 13 edycji konkursu kulinarnego Śląskie Smaki. Celem festiwalu jest promowanie niezwykłego bogactwa kuchni naszego regionu a Pszczyna jest miejscem specjalnym - podkreśla przewodniczący jury, Remigiusz Rączka
W tym roku najczęstszymi potrawami konkursowymi są galerty i gęś
Organizatorem festiwalu Śląskie Smaki jest Śląska Organizacja Turystyczna, impreza odbywa się w parku zamkowym w Pszczynie a zwycięzców poznamy wieczorem.
Festiwal Śląskie Smaki to promocja kuchni regionalnej województwa śląskiego. Impreza odbywa się corocznie od roku 2006, w różnych miejscowościach województwa śląskiego.
Autor: Łukasz Kałuża, Anna Sojka /mm/