Skład:
Sos grzybowy:
Wykonanie:
Wątróbki namoczyć na kilka godzin w mleku, zdjąć błonę i pokroić w plastry na grubość palca. Filety posolić, obtoczyć w mące i smażyć na roztopionym maśle tak, aby się szybko zrumieniły po obydwu stronach, a w środku były różowe. Bułki pokroić na tyle ile jest kawałków fileta i zrobić z nich grzanki. Każdą grzankę posmarować pasztetem i trzymać w cieple. Na półmisku ukośnie układać na przemian filety i grzanki i polać sosem grzybowym. Półmisek można obłożyć kaszą perłową lub ryżem ugotowanym na sypko. Pozostały sos przelać do sosjerki i polać danie na talerzu wg gustu.
Sponsorem audycji jest Karczma-Browar WRZOS w Ustroniu,
oferująca dania kuchni regionalnej i nie tylko.
Jak mało kto, mistrz Rączka poradzi - gotując i piekąc, barwnie rozprawiać o tym, co jest miłe dla podniebienia i żołądka.