Najbardziej wyszukane dania warzywne inspirowane kuchnią z różnych zakątków świata prezentowali dziś w Sosnowcu uczniowie szkół gastronomicznych. Wszystko w ramach Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego, organizowanego przez sosnowieckie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego. W rywalizacji udział wzięły dwuosobowe zespoły reprezentujące osiem szkół z regionu. Jakie dokładnie mieli zadanie? TO sprawdzała nasz reporterka.
A pierwsze miejsce w konkursie zajął zespół z Mysłowic, Oliwia Jarnot i Jakub Biłka.
Autor: K. Herbuś
Relacje reporterów Polskiego Radia Katowice to tak naprawdę to program Państwa – naszych Słuchaczy.
Mamy nadzieję, że przez kontakt mailowy, telefoniczny lub za pośrednictwem portali społecznościowych będziemy bliżej tych miejsc regionu, które do tej pory odwiedzaliśmy z mikrofonem rzadko lub wcale. Na pewno częściej będziemy w Subregionie Zachodnim, wyjedziemy z dużych miast i poza Aglomerację.
Nowe dźwięki, nowe głosy, ale doskonale państwu znane z anteny Polskiego Radia Katowice. Zapraszamy na dźwiękową podróż z naszymi reporterami.
Chcesz, by nasz zespół zajął się twoją sprawą?
Czekamy na Wasze maile! reporter@radio.katowice.pl