Jarosław Juszkiewicz i Bartek Gruchlik będą reprezentują naszą rozgłośnię podczas II Kulinarnych Mistrzostw Dziennikarzy i Rzeczników Prasowych w Radzionkowie w Restauracji Apassionata.
Każda z drużyn przygotowuje danie, którego podstawą jest śliwka węgierka, kurczak oraz kurki. Jarosław Juszkiewicz podkreśla, że wymyślone przez reprezentację naszego radia danie nawiązuje do osoby naszego patrona.
"Ligoniowie Jadło" to nazwa potrawy, którą przygotowali dziennikarze naszej rozgłośni. To wytrawne babeczki z kurkami i kurczakiem z sosem śliwkowym. Jak mówią, obaj są zadowoleni z efektu.
Jak mówi Anna Cichoń, właścicielka restauracji i przewodnicząca jury, dziennikarze i rzecznicy prasowi rywalizują ze sobą nieprzypadkowo.
Potrawy oceniali: sportowiec Przemysław Saleta, restauratorka Anna Cichoń, Mistrz olimpijski Ryszard Bosek oraz szef kuchni restauracji Appassionata Jarosław Śliwka. Naszą ekipę jurorzy sklasyfikowali na 3. miejscu.
Autor: Joanna Opas