Wielkie gary pełne zupy powstały w jednej z katowickich restauracji.
Cześć środków z ich sprzedaży przeznaczona zostanie na rzecz Fundacji Iskierka wspierającej dzieci z chorobą nowotworową. W przygotowaniu zup pomagali sami podopieczni fundacji.
— To piękna inicjatywa — mówi Agnieszka Wydmuch z Fundacji Iskierka.
Jedna z ugotowanych zup przygotowana została w restauracji po raz pierwszy.
— To doskonała okazja żeby nią się podzielić — mówi Daniel Perełkiewicz, właściciel "Okiem i Brzuchem".
Zupy, z których część środków zostanie przekazana na rzecz Fundacji Iskierka, do restauracji dostarczył także finalista Top Chef, Marcin Czubak. Z kolei katowickie studio kulinarne przygotowało tarty, których sprzedaż w całości zasili konto fundacji. Kosztować i wspierać Fundację Iskierka można do godziny 20:00.
Autor: Dorota Stabik