Przedświąteczna atmosfera sprawiła, że dziś będziemy zaglądać do miejsc słodkich i rozdawać zaproszenia.
Najpierw jednak czas na naukę... Jak zrobić jedwabną, świecącą i pozbawioną grudek polewę czekoladową? Znajomość tej kwestii przyda się i podczas zdobienia pierniczków, jak i świątecznych ciast i tortów. O podpowiedź w tej sprawie Jadwiga Woźnikowska zwróciła się do Ewy Milewskiej, współwłaścicielki Kawiarni z Pasją w Gliwicach...
Pamiętają Państwo amerykańskie filmy o świętym Mikołaju? Cudowne fabryki zabawek i słodyczy, które toną w kolorach? Dziś właśnie przeniesiemy się do takiego bajkowego miejsca, gdzie pachnie owocami, lukrecją i świętami. Młodzi ludzie, którzy go stworzyli nie są cukiernikami, a... technikiem technologii odzieży, specjalistą od handlu zagranicznego, socjologiem , pedagogiem, jest i student bezpieczeństwa narodowego. To właśnie oni postanowili w Katowicach wyczarowywać na oczach klientów tęczowe słodkości. Po Kopalnii Cukierków oprowadzi nas jej współwłaściciel, Patryk Ossowski.
W każdy poniedziałek podczas spotkań ze słuchaczami w Radiowym Klubie Łasucha będziemy poprawiać sobie nastrój. Dlaczego...? Wielu z nas nie lubi poniedziałku i dlatego właśnie tego dnia warto połasuchować . Nic tak nie poprawia nastroju, jak kawałek dobrego ciasta, kostka, a może nawet dwie, dobrej czekolady...
W poniedziałkowe przedpołudnie łasuchując wspólnie z Państwem postaramy się przygotować do trudów całego tygodnia. O słabość do słodyczy pytać będziemy nie tylko naszych słuchaczy, ale także celebrytów i znane osoby ze świata polityki i nauki. Mam nadzieję, że już wkrótce że nasz Radiowy Klub Łasucha zgromadzi duże grono słodkolubnych.