Radio Katowice
Radio Katowice / Przepis na rybę i nie tylko
Ceviche z dorsza
09.01.2016
08:45:00

fot. Adam Dziedziński

Dziś czas na dorsza. Zazwyczaj kojarzymy go ze smażonymi panierowanymi filetami lub z Pkawałkami wędzonej, ale niestety suchej ryby. My proponujemy Ceviche z dorsza.

Składniki:

  • bardzo świeża polędwiczka z dorsza
  • miód
  • białe wytrawne wino
  • sól
  • pieprz
  • limonka
  • cytrynowy tymianek
  • cukier waniliowy

Przepis, jak zwykle, w audycji.




Radio Katowice / Audycje / Przepis na rybę i nie tylko
Przepis na rybę i nie tylko
 
 
 
 

W grudniu i styczniu zachęcać będziemy do jedzenia ryb i owoców morza. Wraz z gośćmi mówić będziemy o wartościach odżywczych ryb i owoców morza, o tym, jak rozpoznać czy są one świeże i bez obaw można je spożywać. Będą przepisy na potrawy z ryb i owoców morza. Zaczynamy od potraw z karpia, ale nie zabraknie także muszli św. Jakuba czy muli. Zaprasza Piotr Pagieła.

Zobacz także Przepis na rybę i nie tylko

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA