Jest absolwentem krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej, jednak w 1990 roku na stałe został wciągnięty przez wir polityki samorządowej. Najpierw był radnym, potem wiceprezydentem, by od 1998 roku być gospodarzem Katowic. Dziś Jadwiga Woźnikowska o kulinarne słabości postanowiła podpytać prezydenta Katowic, Piotra Uszoka.
Ciasto z polewą orzechową
Przepyszne i proste! Wystarczy upiec biszkopt, przekroić na pół. Przełożyć kremem budyniowym (może być nawet gotowy krem do karpatki). Na koniec najważniejsze – polewa orzechowa.
Składniki:
Wszystkie składniki zagotować, chwilkę pogotować na małym ogniu, mieszając. Ciepłą, ale nie gorącą, masę wyłożyć na górę ciasta. Poleca Aleksandra Ścierska.
W każdy poniedziałek podczas spotkań ze słuchaczami w Radiowym Klubie Łasucha będziemy poprawiać sobie nastrój. Dlaczego...? Wielu z nas nie lubi poniedziałku i dlatego właśnie tego dnia warto połasuchować . Nic tak nie poprawia nastroju, jak kawałek dobrego ciasta, kostka, a może nawet dwie, dobrej czekolady...
W poniedziałkowe przedpołudnie łasuchując wspólnie z Państwem postaramy się przygotować do trudów całego tygodnia. O słabość do słodyczy pytać będziemy nie tylko naszych słuchaczy, ale także celebrytów i znane osoby ze świata polityki i nauki. Mam nadzieję, że już wkrótce że nasz Radiowy Klub Łasucha zgromadzi duże grono słodkolubnych.