Pierś w szpinaku – 6 porcji.
Skład:
Wykonanie:
Piersi przepołowić wzdłuż. Następnie przyprawić solą i pieprzem. Mięso obsmażyć na lekko złoty kolor z obu stron na wcześniej rozgrzanej patelni z masłem. Szpinak blanszować można zarówno na maśle jak i małej ilości oleju. Po 3-4 minutach do szpinaku dodać przesiekany czosnek, przyprawę warzywną i pieprz. Następnie szpinak zalać mlekiem. Po odparowaniu mleka dodać śmietanę. Całość zagotować. Sosem śmietanowo-szpinakowym zalać obsmażone piersi z kurczaka. Wszystko razem podusić 5-10 minut.
PODAWAĆ Z PRAŻONYM RYŻEM Z KURKUMĄ.
Jak mało kto, mistrz Rączka poradzi - gotując i piekąc, barwnie rozprawiać o tym, co jest miłe dla podniebienia i żołądka.