Skład:
Wykonanie:
Nóżki i golonka opalić nad ogniem, oczyścić, po czym włożyć do zimnej wody i gotować. Dodać również obrane warzywa (po około 1,5 h gotowania) oraz liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko razem gotować aż mięso będzie odchodziło od kości (ok. 3 h). Następnie odcedzić mięso i warzywa. Warzywa pokroić w kostkę, zaś mięso obrać wraz z skórą od kości i pokroić również w kosteczkę. Przecedzony bulion doprawić magii i pieprzem oraz solą. W miseczkach ułożyć najpierw warzywa, potem pokrojone mięso, po czym zalać rosołem. Włożyć do chłodnego miejsca do stężenia. Podawać z posiekaną cebulą i octem.
Smacznego!
Jak mało kto, mistrz Rączka poradzi - gotując i piekąc, barwnie rozprawiać o tym, co jest miłe dla podniebienia i żołądka.