Radio Katowice
Radio Katowice / Latający talerz - magazyn kulinarny
Ule
14.09.2016
11:45:00

fot. Agnieszka Strzemińska

Ule

  • 20 dkg biszkoptów (zmielić)
  • 10 dkg cukru pudru
  • 10 dkg masła
  • 2 łyżki kakao
  • 1 białko
  • 2-3 łyżki spirytusu

Utrzeć masło, cukier, białko (ścięte wrzątkiem), dodawać biszkopty, kakao, spirytus (dobrze wyrobić)

Krem:

  • 20 dkg masła
  • 20 dkg cukru pudru
  • 1 żółtko Adwokat lub spirytus

Wyrobić ręką na gładką masę. Andruty (wafle) do foremek wkładać masę biszkoptową, palcem zrobić dziurkę i wcisnąć do niej krem, następnie ustawić ul na krążku wyciętym kieliszkiem z wafla. Można polać ule rozpuszczoną gorzką czekoladą.




Radio Katowice / Audycje / Latający talerz - magazyn kulinarny
Latający talerz - magazyn kulinarny
 
 
 
 

Wakacyjna audycja kulinarna. Przez dwa wakacyjne miesiące spotykaliśmy się w Kołach Gospodyń Wiejskich, żeby poznać tradycyjne potrawy regionalne.

 Teraz zostały nam przepisy. Zachęcamy do spróbowania!

Zobacz także Latający talerz - magazyn kulinarny

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA