Radio Katowice
Radio Katowice / Latający talerz - magazyn kulinarny
Ryba ze śmietaną
16.09.2016
11:45:00

fot. Agnieszka Strzemińska

Ryba ze śmietaną

• 3 lub 4 dzwonka karpia

• 3 łyżki masła

• 1,5 szklanki posiekanej cebuli

• 2 łyżeczki słodkiej papryki

•1 ½ łyżeczk soli

• ¼ łyżki pieprzu

• 1 szklanka wody

• ½ szklanki gęstej śmietany

Masło rozgrzać w rondelku, wsypać cebulę i ciągle mieszając zrumienić ją na złoty kolor. Dzwonka z ryby włożyć na cebulę. Paprykę, pieprz i sól rozpuścić w 1 szklance wody, wlać do ryby i kilkakrotnie zamieszać. Gotować ok. 45 min.



Radio Katowice / Audycje / Latający talerz - magazyn kulinarny
Latający talerz - magazyn kulinarny
 
 
 
 

Wakacyjna audycja kulinarna. Przez dwa wakacyjne miesiące spotykaliśmy się w Kołach Gospodyń Wiejskich, żeby poznać tradycyjne potrawy regionalne.

 Teraz zostały nam przepisy. Zachęcamy do spróbowania!

Zobacz także Latający talerz - magazyn kulinarny

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA