Radio Katowice
Radio Katowice / Talerz na wadze
Przepisy na Sylwestra
31.12.2013
10:40:00

Bigos
(2 porcje)

150g kapusty kiszonej i 150g białej poszatkować i ugotować z listkiem laurowym i 2 ziarenkami ziela angielskiego. Na patelni podsmażyć z 1 łyżką oliwy 1 pierś z kurczaka (150g), 2-3 pieczarki (lub uprzednio namoczone podgrzybki, borowiki). Kapustę odcedzić, wymieszać z kurczakiem i grzybami. Dodać 2 pokrojone w paski suszone śliwki. Dusić często mieszając. Doprawić do smaku pieprzem, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić.

Śledź musztardowy
(1 porcja)

1 płat śledziowy opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Przygotować sos: 2 pełne łyżki jogurtu naturalnego wymieszać z 1 łyżeczką ostrej musztardy, świeżo mielonym pieprzem i łyżeczką kaparów. 1/4 małej cebulki posiekać, 1 ogórka konserwowego i 2-3 pieczarki marynowane drobno pokroić. Warzywami posypać śledzia i całość polać sosem. Odstawić do lodówki na 15-20 minut.


Egzotyczne smoothie na lekkie sylwestrowe śniadanko
(1 porcja)

Zmiksować: 1 banana, 1/2 dojrzałego mango, sok z 1 pomarańczy oraz łyżkę otrębów.



Radio Katowice / Audycje / Talerz na wadze
Talerz na wadze
 
 
 
 

Co wtorek postawimy nasz talerz na wadze. Sprawdzimy co jemy i ile, poznamy wartości kaloryczne, przeanalizujemy różne diety, nauczymy się zdrowo odżywiać. A może i uda się zgubić kilka kilogramów ;-)

Zobacz także Talerz na wadze

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA