Ryba ze śmietaną
• 3 lub 4 dzwonka karpia
• 3 łyżki masła
• 1,5 szklanki posiekanej cebuli
• 2 łyżeczki słodkiej papryki
•1 ½ łyżeczk soli
• ¼ łyżki pieprzu
• 1 szklanka wody
• ½ szklanki gęstej śmietany
Masło rozgrzać w rondelku, wsypać cebulę i ciągle mieszając zrumienić ją na złoty kolor. Dzwonka z ryby włożyć na cebulę. Paprykę, pieprz i sól rozpuścić w 1 szklance wody, wlać do ryby i kilkakrotnie zamieszać. Gotować ok. 45 min.
Wakacyjna audycja kulinarna. Przez dwa wakacyjne miesiące spotykaliśmy się w Kołach Gospodyń Wiejskich, żeby poznać tradycyjne potrawy regionalne.
Teraz zostały nam przepisy. Zachęcamy do spróbowania!