Radio Katowice
Radio Katowice / Talerz na wadze
Zdrowe desery i przekąski na karnawałowy czas
11.02.2014
10:40:00

Pieczone gruszki z kruszonką
(3-6 porcji)

Szklankę płatków owsianych wymieszać z 3 łyżkami brązowego cukru, 3 łyżkami płatków migdałowych i 1/2 łyżeczki cynamonu. 50g stopionego masła połączyć z 3 łyżkami rodzynek. 3 gruszki przekroić wzdłuż na pół (nie obierając ze skórki) i wydrążyć gniazda nasienne, przełożyć na blaszkę do pieczenia i nałożyć przygotowaną mieszankę. Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C, ok. 25 min. aż owoce zmiękną, a wypełnienie lekko zbrązowieje. Podawać z kleksem gęstego jogurtu.


 

 

Deser z melona
(1 porcja)

100g schłodzonego jogurtu greckiego „light” przełożyć do salaterki, polać łyżeczką miodu, obłożyć plasterkami z 1/4 pomarańczowego melona i posypać łyżeczką uprażonych pestek sezamu.



Radio Katowice / Audycje / Talerz na wadze
Talerz na wadze
 
 
 
 

Co wtorek postawimy nasz talerz na wadze. Sprawdzimy co jemy i ile, poznamy wartości kaloryczne, przeanalizujemy różne diety, nauczymy się zdrowo odżywiać. A może i uda się zgubić kilka kilogramów ;-)

Zobacz także Talerz na wadze

Autopromocja
Kontakt

Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach
Radio Katowice SPÓŁKA AKCYJNA w likwidacji
ul. Ligonia 29, 40-036 Katowice
tel. +48 32 2005 400, fax +48 32 2005 581
e-mail: sekretariat@radio.katowice.pl
NIP 634-00-20-312
konto: ING BSK SA O/Katowice
IBAN: PL 57 1050 1214 1000 0007 0006 0692
Kod BIC (Swift): INGBPLPW
Redaguje zespół: Redakcja Nowych Mediów
tel. +48 32 2005 525, +48 32 2005 487
e-mail: radio@radio.katowice.pl

Copyright © by Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Katowicach Radio Katowice SA