Dzisiaj na naszym latającym talerzu znów znajdą się ziemniaki. Nie będziemy jednak robić z nich klusek ani placków. Pani Jadwiga Gołek z Koła Gospodyń Wiejskich w Wiśle Wielkiej zrobi z nich... gulasz.
Składniki:
Na dużej patelni stopić boczek, dodać i podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę. Dodać ziemniaki, które trzeba smażyć do zbrązowienia. Doprawić. Dodać trochę wody, przełożyć do dużego garnka, dusić, aż ziemniaki będą miękkie. Można dodać podsmażoną kiełbasę. Wyłożyć na talerz, udekorować łyżką śmietany i pietruszką.
Wakacyjna audycja kulinarna. Przez dwa wakacyjne miesiące spotykaliśmy się w Kołach Gospodyń Wiejskich, żeby poznać tradycyjne potrawy regionalne.
Teraz zostały nam przepisy. Zachęcamy do spróbowania!